<< terug naar home

Print deze pagina

Welkom op de website van Arief!reizen

…..en voel je welkom in de landen waar Arief! haar reizen organiseert. Je komt op plekken waar weinig toeristen komen. Je maakt kennis met bijzondere stammen die leven vanuit een verbondenheid met de natuur en waar vriendelijkheid en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Je reist door de enorme uitgestrektheid van steppen en woestijnen, waar je alle hectiek achter je kunt laten. Je hebt de tijd om mensen met een totaal andere cultuur werkelijk te ontmoeten.

Arief! komt als woord uit Ethiopië en drukt een gevoel uit van blijdschap en verwondering. Het is mooi als een reis daaraan voldoet en je op die manier je horizon verbreedt.

Met Arief! reis je door Ethiopië, Jordanië en Mongolië.

Ethiopië, met haar culturele rijkdom, prachtige natuur en mooie mensen, heeft je een ongekende diversiteit te bieden. De vele nog oorspronkelijk levende stammen, de kunstschatten van de orthodoxe kerk, ruige en liefelijke bergen, meren en savannen.

Jordanië geeft je de woeste schoonheid van de woestijn en is een archeologische schatkamer. Ruïnes en oude steden brengen je terug in vroegere tijden van de kruisvaarders en de kamelenkaravanen.

Mongolië is met haar sjamanistische en boeddhistische levensstijl één en al vriendelijkheid. De natuur is er ongerept en zeer veelzijdig, met alle denkbare landschappen, behalve de zee. Maar er is een zee aan ruimte.

In bovengenoemde landen bied ik met Arief! groepsreizen aan voor kleine groepen. De routes van de reizen wijken het liefst van de gebaande wegen af en brengen je in de gelegenheid om met de authenticiteit van het land kennis te maken. Om die reden hebben de groepsreizen vaak een avontuurlijk karakter. De groepsreizen worden uitgevoerd in samenwerking met een andere organisatie.

Wil je een reis-op-maat, alleen, met zijn tweeën of een eigen groep(je), dan kan ik je uitgebreid adviseren over het reisplan, het vervoer en de praktische zaken. Het is ook mogelijk om een reis rond een bepaald thema te laten samenstellen of een studiereis naar een bepaald gebied.

Rootsreizen zijn mogelijk in Ethiopië. Ik kan ouders met adoptiekinderen niet alleen behulpzaam zijn met het samenstellen van een reis, maar ook met het regelen van gidsen en tolken om familie te ontmoeten en plaatsen te bezoeken waar het kind vroeger heeft gewoond.

Reizen is geluk hebben. Het verrijkt je en vergroot je visie op de wereld. Mijn eigen passie voor reizen heeft me in veel landen gebracht. Als reisbegeleider heb ik met de reisbestemmingen van Arief! een bijzondere band en een goed netwerk opgebouwd. In Ethiopië is dat het grootst, omdat ik er 12 jaar parttime heb gewoond, met een eigen stichting projecten heb ondersteund en talloze reizen heb begeleid.

Met de meeste groepsreizen van Arief! ga ik mee als reisbegeleider. De brede kennis die ik de afgelopen 18 jaar heb opgedaan, deel ik graag. Ik kan veel vertellen en wil dat je iets bijzonders meemaakt. Ik hou ervan om mensen met elkaar in contact te brengen, om een schakel te zijn tussen verschillende culturen.

Ik besteed veel persoonlijke aandacht en zorg zowel aan de reiziger als de mensen met wie ik samenwerk in de desbetreffende landen.

De reizen worden praktisch en inhoudelijk goed georganiseerd, zodat je je in het land van je keuze op je gemak kunt voelen en met al je zintuigen optimaal kunt genieten.

Veel plezier met het bekijken van de reizen!

Anna v.d. Heijden