<< terug naar home

Print deze pagina

AVG en Algemene Reisvoorwaarden van Arief!reizen

AVG

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing.
Hoe beschermt Arief!reizen uw gegevens?
De website van Arief!reizen is beveiligd met een SSL certificaat. Het e-mailverkeer verloopt uitsluitend via webmail en ook deze is beveiligd.
Twee maanden na afloop van een reis worden alle mails en uw persoonsgegevens uit de computer verwijderd.
Alleen de factuur zal vanwege de wettelijke verplicht gestelde termijn van 7 jaar bewaard blijven.
Vanzelfsprekend gaat Arief!reizen zorgvuldig om met uw persoonsgegevens en besteedt deze niet uit aan derden.
Cookies:
De website van Arief!reizen gebruikt geen cookies. Er wordt dus ook geen gebruik van google adwords. U kunt dus zich dus vrij bewegen op de site.

Algemene Reisvoorwaarden van Arief!reizen

Website Arief!reizen
Arief!reizen besteedt uiterste zorg aan de juistheid en volledigheid van de gegevens op haar website. Zij streeft naar correcte en actuele informatie. Aan eventuele fouten kunnen geen rechten worden ontleend. Aref!reizen aanvaardt op geen enkele wijze verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor schade (van welke aard dan ook), ontstaan door beslissingen genomen op basis van informatie op haar website.

Tips en service van Arief!reizen
Arief!reizen streeft voortdurend naar volledige, actuele en rechtmatige informatie aan haar klanten. Arief!reizen beoordeelt derden mede aan de hand van de gebruiken, gewoonten en beperkingen die de bestemming van de reis met zich meebrengt. Het gebruik van verkregen informatie is voor eigen risico van de reiziger zelf. 

Informatie van derden
Arief!reizen kan op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk worden gehouden voor door derden verstrekte informatie. Dit geldt zowel voor informatie op de website als in het e-mail verkeer. 

Boekingen van een accommodatie of van een complete reis
Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor boekingen, die door Arief!reizen geadviseerd worden. Betalingen van reis- en/of verblijfskosten, of van een complete reis worden altijd rechtstreeks door de reiziger bij de aanbieder gedaan. Voor enige schade die het gevolg is van fouten in het programma en bij dit betalingsverkeer, kan Arief!reizen niet verantwoordelijk worden gehouden. 

Wijziging of annulering van een reis
Arief!reizen kan desgewenst voor u bemiddelen, als u uw reis wilt wijzigen of annuleren. De kosten voor wijzigingen of annuleringen zijn altijd voor eigen rekening van de reiziger. Een annuleringsverzekering dekt in veel gevallen de kosten. 

Verzekeringen
Arief!reizen adviseert met klem een goede reisverzekering af te sluiten, passend bij het land waar u naar toe reist en uw persoonlijke situatie. Een annuleringsverzekering wordt in de meeste gevallen ook aangeraden. 

Reisdocumenten
Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten en bewijzen van vaccinaties. Ook dient de reiziger zich zelf op de hoogte te stellen van het verbod op goederen en stoffen in het land van verblijf.

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken
Met een reisadvies kunnen Nederlandse reizigers zich beter voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Zoals de risico’s op ontvoeringen, gewapende overvallen, bomaanslagen, natuurrampen of oorlogsgeweld. Buitenlandse Zaken (BZ) vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u beter niet kunt reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is.

Arief!reizen is niet verantwoordelijk voor het wel of niet opvolgen van het advies van BZ. U kunt per bestemming op de hoogte gehouden worden, of de gratis app BZ Reisadvies downloaden via de site van de Rijksoverheid.

Aansprakelijkheid
Arief!reizen  kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade die het gevolg is van de gezondheid en de lichamelijke of psychische conditie van de reiziger.

Arief!reizen kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal, verlies of beschadigingen van eigendommen.

Arief!reizen kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade geleden door fouten van vervoermaatschappijen, vertragingen, veranderde vervoerschema’s, stakingen, en mechanische mankementen.

Arief!reizen kan niet aansprakelijk worden gesteld voor natuurrampen, gewapende conflicten en politieke omstandigheden.

VvKR en garantieregeling
Arief!reizen is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR).

De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties.

Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise, om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

Alle bij VvKR aangesloten reisorganisaties bieden een vorm van reisgarantie op hun pakketreizen, zodat u in geval van faillissement uw reisgeld terug kunt claimen. Een groot aantal organisaties geeft ook op haar niet-pakketreizen garantie. Elke reisorganisatie presenteert duidelijke reisvoorwaarden, waarin u kunt vinden voor welke reizen de garantie geldt.

NB Arief!reizen verkoopt geen reizen en is om die reden dan ook niet aangesloten bij een garantieregeling. Wat betreft de groepsreizen werkt Arief!reizen samen met Nederlandse reisorganisaties die voldoen aan de wettelijke eisen inzake een garantieregeling.
Bij advies voor individueel maatwerk kunt u ervan op aan dat Arief!reizen u een reisorganisatie in het buitenland adviseert die voldoet aan de wet- en regelgeving van het betreffende land.

Klachten
Klanten die ontevreden zijn over het advies of de service van Arief!reizen, moeten dat zo snel mogelijk melden. Het liefst tijdens de reis, maar uiterlijk binnen een maand na thuiskomst.

Vragen
Als u vragen heeft over de algemene voorwaarden of de werkwijze van Arief!reizen, kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met Arief!reizen.