Ethiopië

Jordanië

Mongolië

Mongolië

Mongolië, een immens groot land in oost Azië, heeft als dunst bevolkt land ter wereld enorm veel ruimte. In dit ongerepte land leven nomaden in een natuurlijk ritme en is voor alles tijd.

Vanuit een roemrucht verleden met wereldveroveraar Djengis Khan en de latere overheersing door de Russen, zoekt het huidige Mongolië een nieuwe en democratische identiteit. De levenshouding van de mensen is gebaseerd op het boeddhisme. Vriendelijkheid, bescheidenheid en gastvrijheid kom je in het hele land tegen. Naast het boeddhisme is het sjamanisme in de cultuur verweven.

De meeste Mongolen leven als nomaden. Zij trekken met hun kuddes door de uitgestrekte en onherbergzame landschappen van steppen, woestijnen en gebergtes. Zij zijn één met de hen omringende natuur en hebben een bijzondere band met hun dieren, waar zij in grote mate van afhankelijk zijn. Paarden nemen een zeer speciale plek in en zijn het allerbelangrijkst. De liefde voor paarden is overal in terug te vinden.

Het klimaat kent extreme temperatuurverschillen. Van + 40 naar - 40 graden komt in een korte periode voor en maakt het reizen zowel voor de nomaden als de reizigers slechts in een beperkte tijd mogelijk.

Als reiziger kun je in dit unieke land je hart ophalen als je van stilte en verlaten landschappen houdt, van steppe en woestijn, van ruige gebergtes zoals het mysterieuze Altai, van grote meren met glashelder water, van het gehuil van de wolven in de nacht, van de gezelligheid bij de Mongolen thuis in hun vilten tent, de ger, waar je gefermenteerde paardenmelk en wodka drinkt.

Groepsreizen
Ik heb in Mongolië een groepsreis door het centrale deel en het noorden samengesteld, die natuur, cultuur en een bezoek aan de bijzondere Tsaatan stam combineert. Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met een andere organisatie en ik ga zelf mee als reisbegeleider. In het uiterste westen van Mongolië bied ik een prachtige reis aan in het ongerepte Altai gebergte, met veel wandelen. Ook deze reis wordt samen met een andere organisatie uitgevoerd. Kijk voor meer informatie op de onderstaande links.

Advies voor Maatwerk
Wil je individueel, met zijn tweeën, met je gezin of een eigen groep(je) op pad, dan kan ik een reis op maat voor je samenstellen. Ook een reis met een bepaald thema of een studiereis is mogelijk. Kijk op onderstaande links voor meer informatie.  

Mongolië groepsreis Rendiervolk
Mongolië groepsreis Altai
Mongolië advies voor maatwerk