Ethiopië

Jordanië

Mongolië

Praktische informatie voor groepsreis door het Altai gebergte in West Mongolië

Data
2020:
20 juli tot en met 11 augustus
10 augustus tot en met 1 september

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Nunatak. Hier kan de reis ook geboekt worden. Kijk op
www.nunatak.nl/wandelvakanties/centraal_azie/trekking/mongolie-altai 

De prijs
De prijs voor deze reis bedraagt:
€ 2780,00

In dit bedrag is inbegrepen:
• 2 binnenlandse vluchten
• transfers van en naar de vliegvelden
• huur van het vervoer tijdens de reis
• huur van kampeeruitrusting en keukenmateriaal
• salaris van de kok
• alle overnachtingen
• de trekking, inclusief lastdieren en hun begeleiders
• de entree voor de Protected Area
• alle maaltijden vanaf dag 3 t/m dag 20
• lokale gids

Bijkomende kosten zijn:
• internationale vlucht
• visum
• consumpties en enkele maaltijden (6), fooien
• vaccinatiekosten
• reis- en annuleringsverzekering
• persoonlijke uitgaven

Vervoer
Je rijdt met sterke 4WD minibussen, die volledig berekend zijn op de trajecten door de steppen. Met een grotere groep gaat er een aparte keukenbus mee met alle voorraad, de keukenuitrusting, tafels, krukjes en de kook- en eettent.

Tijdens de lange trekking wordt alle bagage op lastdieren geladen, kamelen en/of paarden en gaat er geen volgauto mee.
De chauffeurs zijn ook goede automonteurs en het is verbazingwekkend hoe ze feilloos de weg weten te vinden in een ongemarkeerde route.

Zwaarte van de reis
Deze reis is bijzonder geschikt voor mensen die van avontuur houden, flexibel zijn en niet opzien tegen kamperen met weinig comfort. Je wandelt in totaal  11 of 12 dagen in een fantastisch mooie omgeving. Hiervoor heb je een redelijk goede conditie nodig. Over het algemeen loop je 5 à 6 uur per dag, in een rustig tempo en met voldoende pauzes. De hoogtes tijdens de wandelingen variëren van 2200 tot 3200 meter. Als je met de busjes rijdt, is dit over hobbelige wegen, dwars door de steppen. Het komt zelden voor dat je over asfalt rijdt. Door de keuze van het traject kom je in prachtige, ongerepte natuurgebieden en heb je een grote kans op bijzondere ontmoetingen met de nomaden.

Maaltijden
Tijdens de reis worden vanaf dag 3 tot en met dag 20 alle maaltijden verzorgd door je eigen kok of de keuken van de gerkampen. De maaltijden zijn gevarieerd. Voor de overige maaltijden heb je in Ulaanbaatar de keus uit een groot aantal restaurants. Het is handig om voor gezamenlijke uitgaven een pot in te stellen, waar mineraalwater, drankjes en fooien van betaald kunnen worden.

Overnachtingen
Gezien het avontuurlijke karakter van deze reis wordt er veel gekampeerd, in totaal 15 keer. Je kampeert op de mooiste plekken in de vrije natuur, waardoor je optimaal kunt genieten van het prachtige landschap en de fantastische sterrenhemels. Er gaan ruime 2-persoons tenten mee en je beschikt over een aparte kook- en eettent. Om de omgeving schoon te houden, wordt er op elke plek een toilettent opgezet. Je kunt je regelmatig wassen in een meer, een riviertje of met water uit je eigen jerrycans. Omdat de temperatuur in de bergen tot aan het vriespunt kan dalen, is het belangrijk om een warme slaapzak mee te nemen. In de ger slaap je 3 nachten, in een georganiseerd gerkamp. Daar zijn alle sanitaire voorzieningen weer aanwezig en kun je ook de was laten doen. In Ulaanbaatar ben je 4 nachten in een hotel of guesthouse.

Voor alleenboekers geldt dat je op basis van hetzelfde geslacht een tent, een ger en een hotelkamer deelt. In de gerkampen wordt ernaar gestreefd dat je met 2 personen in de ger kunt zijn, maar soms komt het voor dat je de ger met meerdere personen moet delen. Geef je er de voorkeur aan om een tent alleen te hebben, dan bedraagt de toeslag     € 150,00. Een 1-persoons ger kan niet gegarandeerd worden, dus is moeilijk te boeken voor 1 persoon. 

Aantal deelnemers
De grootte van de groep is minimaal 6 en maximaal 12 personen.

Paspoort
Je hebt een paspoort nodig dat NA vertrek uit Mongolië nog 6 maanden geldig is.

Visum
Voor Mongolië heb je een visum nodig. Voor Nederlandse reizigers geldt dat je dit visum bij aankomst in Ulaanbaatar kunt regelen. Het is handig om vooraf al het visumformulier in te vullen. Je kunt dit vinden op de website van de  Mongoolse Ambassade in Brussel,  http://www.embmongolie.be
Belgische reizigers moeten het visum van te voren regelen bij de Mongoolse Ambassade in Brussel of via een visumbureau.

Vaccinaties en malariaprofylaxe
Voor Mongolië heb je enkele vaccinaties nodig. Met een volledig vaccinatieschema moet een paar weken voor vertrek begonnen worden. Voor inentingen en adviezen kun je terecht bij de plaatselijke kantoren van de GGD. Malariaprofylaxe is voor Mongolië niet nodig.

Uitrusting
Neem zo min mogelijk mee en zeker niet meer dan 15 kilo. De busjes hebben een beperkte laadruimte. Je kunt je spullen het beste meenemen in een reistas of rugzak. Het is niet mogelijk om een harde koffer mee te nemen. Neem kleren mee voor zowel warm als koud weer en ook iets tegen de regen. Het is belangrijk om je eigen setje EHBO spullen bij je te hebben. Foto- en filmapparatuur kan op weinig plaatsen opgeladen worden, neem dus extra batterijen of accu’s mee.
Een paklijst wordt apart verstuurd.