Ethiopië

Jordanië

Mongolië

Jordanie

Jordanië, omringd door Egypte, Israël, Libanon, Syrië, Irak en Saudi Arabië, neemt in het Midden Oosten een bijzondere plaats in. In dit roerige gebied voert het kleine Jordanië een politiek die gericht is op vrede en verzoening.

Ook historisch gezien is Jordanië uitermate interessant en een waar openluchtmuseum. Niet alleen de verhalen uit de Bijbel en de Koran komen hier tot leven, maar ook de geschiedenis van de Romeinen en de Kruisvaarders.

De voorchristelijke ruïnes van de Nabateeërs in de stad Petra zijn van een grote schoonheid en niet voor niets door de UNESCO opgenomen in de lijst van 's werelds erfgoed.

De Great Rift Valley, de grote slenk in de aardkorst van Turkije tot oost Afrika, heeft in Jordanië een breed scala aan landschappen achter gelaten. Diepe ravijnen, bergen van bijzondere steensoorten, groene en droge valleien en de Dode Zee. Veel mooie natuurgebieden worden als natuurreservaat beschermd en kennen een grote diversiteit aan flora en fauna.

De natuur van de Wadi Rum woestijn is groots en onvergelijkbaar. De prachtige kleurrijke rotsformaties, de kloven, de valleien en de zandduinen maken de woestijn tot een plek waar je de kracht van de natuur heel sterk voelt.

De vriendelijkheid en de gastvrijheid van de Jordaniërs geven je het gevoel welkom te zijn in hun land. Een welkom dat altijd gevierd wordt met een heerlijk glaasje thee.

Jordanië is voor de reiziger een boeiend land. Zowel cultuur- als natuurliefhebbers hebben een scala aan mogelijkheden. Er zijn een groot aantal historisch interessante plaatsen, zoals de opgravingen van Pella en Jerash, de kruisvaarder- en woestijnkastelen, de Mount Nebo met het graf van Mozes en heel veel andere plaatsen die herinneren aan verhalen uit de Bijbel en de Koran. Petra neemt met haar architectuur een geheel eigen plaats in.

Snorkelen en duiken in de Rode Zee, wandelen en klimmen in mooie gebieden als het Dana reservaat en de eindeloosheid ervaren in de Wadi Rum, er is van alles mogelijk.

Groepsreis
Ik heb in Jordanië een mooie 16-daagse groepsreis samengesteld, waarin zoveel mogelijk aspecten van het land aan bod komen. Deze reis kan geboekt worden met een zelf samen te stellen groepje. Kijk op de onderstaande link voor meer informatie.

Advies voor Maatwerk 
Wil je individueel, met zijn tweeën, met je gezin of een eigen groep(je) op pad, dan kan ik een reis op maat voor je samenstellen. Ook een reis met een bepaald thema of een studiereis is mogelijk. Kijk op de onderstaande link voor meer informatie.

Jordanië groepsreis
Jordanië advies voor maatwerk