Ethiopië

Jordanië

Mongolië

Uitgebreide routebeschrijving van groepsreis Jordanië

Dag 1 Vlucht Amsterdam – Amman
Na aankomst rij je in een klein uur naar Madaba, waar je de komende 3 nachten zult verblijven in een hotel.

Dag 2 Madaba – woestijnkastelen – Madaba
's Morgens heb je tijd om te acclimatiseren en in de stad rond te kijken. Het is bv. leuk om naar de Grieks orthodoxe kerk te gaan, waar een mozaïek ligt uit de zesde eeuw. Een paar miljoen kleine steentjes vormen een landkaart van het Midden Oosten.
> lees meer

In de middag bezoek je een paar van de mooiste woestijnkastelen, de qusayrs, gelegen in de woestijn ten oosten van Amman. Over de functie van de qusayrs bestaan verschillende interpretaties. Wellicht zijn er meerdere functies geweest, afhankelijk van de periode waarin ze gebruikt werden. Ze hebben onder meer dienst gedaan als fort, karavanserai, badhuis en lustoord. Qusayr Amra is beroemd om zijn mooie fresco's en staat op de werelderfgoedlijst. 's Avonds ben je weer terug in Madaba.

Dag 3 Madaba – Jerash – Ajloun – Madaba
Na het ontbijt rij je vandaag eerst naar Jerash, waar je een aantal uren de tijd kunt nemen om de indrukwekkende ruïnes van deze voormalige Romeinse stad te bekijken.
> lees meer

Er is veel bewaard gebleven en met enige fantasie kun je je voorstellen hoe bruisend het geweest moet zijn.
Vervolgens bezoek je de overblijfselen van het kasteel Ajloun, dat gebouwd werd in de tijd van Saladin en onder meer dienst deed als verdediging tegen de kruisridders. Het kasteel biedt een mooi uitzicht op de vallei van de Jordaan. Aan het eind van de middag rij je terug naar Madaba.

Dag 4 Madaba – Kerak – Dana
Vandaag vertrek je richting zuiden. Je volgt de route van de Kings Highway, de oorspronkelijke handelsroute van het Midden Oosten. Het is een weg met veel bochten en spectaculaire vergezichten over het Jordaanse land.
> lees meer

Onderweg kun je Kerak een bezoek brengen. In lang vervlogen tijden was Kerak een belangrijke stad op de karavaanroutes naar Egypte, Syrië en Saudi Arabië. De kruisvaarders bouwden in de 12-de eeuw op dit strategische punt een groot kasteel, waarvan nog veel intact is gebleven. Halverwege de middag kom je aan in Dana, een verlaten dorpje, waar je je intrek neemt in een eenvoudig en gezellig guesthouse. Je hebt de tijd om het dorpje te verkennen en met een drankje op het dakterras te genieten van de zonsondergang.

Dag 5 Trekking in Dana
Onder leiding van een gids maak je vandaag een prachtige wandeling van ongeveer 5 uur door het mooie gebied van het Dana natuurreservaat.
> lees meer

Het Dana natuurreservaat is het grootste reservaat van Jordanië en valt onder de RSCN (Royal Society for the Conservation of Nature). Het is bekend vanwege de grote variëteit aan planten, bomen, dieren en steensoorten. Je overnacht weer in Dana.

Dag 6 Trekking naar Feynan
Na het ontbijt loop je in ongeveer 6 uur naar de Wadi Feynan. Je overnacht daar in een romantische ecolodge, waar wegens de afwezigheid van stroom 's avonds alles met kaarsen wordt verlicht.
> lees meer

De wandeling voert je langs een mooie route en onderweg passeer je oude verlaten kopermijnen.

Dag 7 Feynan – Little Petra – Petra
Je rijdt van Feynan verder naar het zuiden richting Petra. Het is leuk om eerst in Little Petra rond te kijken, waar je al een voorproefje te zien krijgt van de verfijnde bouwkunst van de Nabateeërs.
> lees meer

In Petra overnacht je vandaag en morgen in een goed hotel.
Als je geluk hebt kun je 's avonds Petra by Night meemaken: een muziekoptreden bij kaarslicht vlakbij het beroemdste gebouw van Petra, de Treasury.

Dag 8 Petra
De Nabateeërs bouwden de stad Petra enkele eeuwen voor Christus en waren meesters in de bouwkunst. Petra was hun hoofdstad en een belangrijk knooppunt voor verschillende handelsroutes.
> lees meer

Als je ronddwaalt in de oude verweerde stad, kun je je voorstellen hoe groots en levendig het geweest moet zijn. De prachtige rozerood geaderde steensoort waaruit de stad is uitgehakt, geeft het geheel een sprookjesachtige sfeer. Je hebt anderhalve dag om Petra te zien en te begrijpen waarom het sinds kort is uitgekozen als één van de 7 nieuwe wereldwonderen.

Dag 9 Petra – Wadi Rum
In de ochtend heb je nog enkele uren om in Petra te zijn. Daarna rij je naar de woestijn van de Wadi Rum. Na een korte wandeling krijg je al een goed beeld van de schoonheid van de Wadi Rum.
> lees meer

Als je je kamp hebt opgeslagen, kun je 's avonds onder de overweldigend mooie sterrenhemel kennis maken met de "crew" die de komende dagen met je meereist.

Dag 10,11,12 Trekking Wadi Rum
Je hebt 3 volle dagen om de eindeloze ruimte en de stilte van de woestijn te ervaren. Je wandelt in een rustig tempo zo'n 5 tot 6 uur per dag en er is tijd voor een lange middagpauze. Het landschap is fantastisch en heel afwisselend.
> lees meer

Rotsformaties, enorme uitgestrekte valleien, natuurlijk gevormde bogen van kalksteen, zandduinen en af en toe wat groene bosjes en een waterput. Met dit unieke en kleurrijke landschap nodigt de woestijn je uit om alle hectiek los te laten en in een ander ritme te komen. Je bezoekt de mooiste plekken in het beschermde gebied van de Wadi Rum. Als je een extra rijkameel meeneemt, heb je op de rug van de kameel een nog beter zicht op de woestijn. De nomadische Bedoeïenen laten je zien hoe zij leven in de woestijn, die hen alles geeft. Je overnacht deze dagen in tenten.

Dag 13 Wadi Rum – Dode Zee
Je loopt 's morgens nog een paar uur in de woestijn en vertrekt na de lunch in noordelijke richting naar de Dode Zee. Na de stilte van de woestijndagen is het weer even wennen om in de "geciviliseerde" wereld terug te komen.
> lees meer

Je overnacht vandaag en morgen in een resort aan de zee, waar je aan de overkant de lichtjes van buurland Israël kunt zien.
Het is heerlijk om het woestijnzand van je af te spoelen in het water dat zo zout is dat je er vanzelf op blijft drijven.

Dag 14 Dode Zee
Vandaag kun je een dag heerlijk relaxen bij de Dode Zee. Het kan er warm zijn, omdat je op het laagste punt van de aarde bent. Maar meestal waait er een verkoelend windje.
> lees meer

Behalve zwemmen kun je je insmeren met de geleiachtige modder van de bodem van de zee, een weldaad voor je huid.
Voor wie wil, is er optioneel een mogelijkheid om een kijkje te gaan nemen in de Wadi Mujib, een enorme kloof. Indien het waterpeil het toelaat, kun je hier een heel eind in wandelen tussen de hoge rotswanden.

Dag 15 Dode Zee – Mount Nebo – Madaba
Na een rustige ochtend rij je terug naar Madaba. Onderweg kun je de Mount Nebo bezoeken, een historische plaats. Volgens de overlevering ligt Mozes hier begraven en zijn graf biedt uitzicht op het Beloofde Land. Tegen het einde van de middag ben je terug in Madaba, waar je kunt genieten van je laatste Jordaanse buffet. Tot aan je nachtelijke vertrek naar het vliegveld in Amman, maak je gebruik van je hotel.

Dag 16 Terugvlucht Amman – Amsterdam
In de ochtend of vroege middag kom je aan op Schiphol.

 

Klik hier voor Praktische informatie