Ethiopië

Jordanië

Mongolië

Praktische informatie voor groepsreis Jordanië

Beste reistijd
De beste reistijd voor een reis door Jordanië is van april tot juni en van september tot november. In die periodes is de temperatuur aangenaam en valt er bijna tot geen regen.

Werkwijze voor deze groepsreis voor een zelf samengesteld groepje
In overleg kan deze groepsreis nog worden aangepast en evt. uitgebreid worden met een paar dagen Aqaba, om daar te snorkelen of te duiken. We kunnen dit doen per e-mail of in een persoonlijk gesprek. Ik adviseer je daarna een reisorganisatie in Jordanië waar ik goede contacten mee heb. Hier kun je de reis boeken en betalen. Ik zorg voor een goed draaiboek, zodat je optimaal van de reis kunt genieten. Voor mijn werk heb ik een uurtarief van € 50,00.

De prijs
De prijs voor deze reis is op aanvraag.

Normaliter is in de prijs inbegrepen:
* visum bij aankomst
* transfer van en naar het vliegveld in Amman
* het vervoer volgens programma
* de volgauto in de woestijn
* bagagevervoer naar Feynan
* huur van tenten, matjes en de keukenuitrusting
* het salaris van de kok (s)
* alle overnachtingen
* 14 x ontbijt, 9 x lunch, 6 x diner
* entree voor Madaba, woestijnkastelen, Jerash, Ajloun, Kerak,
   Dana, Petra, Wadi Rum en Mount Nebo
* Jordaanse gidsen in Dana, Petra en Wadi Rum
* boeking- en organisatiekosten
* lokale reisbegeleiding

  Bijkomende kosten zijn:
  * retourvlucht Amsterdam - Amman
  * enkele maaltijden en consumpties € 140,00 (schatting)
  * fooien voor de chauffeurs, gidsen en de kok(s) € 50,00 (schatting)
  * persoonlijke uitgaven
  * vaccinatiekosten
  * reis- en annuleringsverzekering

De vlucht
De vlucht moet je zelf regelen. Ik kan je daarin wel adviseren.

Vervoer
Het vervoer tot aan de woestijn en van de woestijn terug naar Madaba wordt geregeld met een busje. Ook de transfers van en naar het vliegveld zijn met een busje.
In de woestijn gaat er een “bezemwagen” mee waar de bagage, het eten en het water in vervoerd wordt. De kok gaat ook met deze auto mee.

Zwaarte
De reis is niet zwaar. Met een gemiddelde wandelconditie zijn de wandelingen in Dana en de woestijn goed te doen. Je hebt alle dagen voldoende tijd voor het programma. In het Dana natuurreservaat en in de Wadi Rum woestijn zul je 5 tot maximaal 6 uur per dag wandelen, in een normaal tempo. De uitgezette routes in de woestijn hebben een harde en stenige ondergrond. Het zal zelden voorkomen dat je door zand loopt. Zo hebben je alle tijd om te genieten van het landschap en de stilte van de woestijn op je in te laten werken.

Maaltijden
Veel maaltijden zijn inclusief de prijs. Voor de overige maaltijden ( 5 x lunch en 8 x diner) kun je terecht in goede lokale restaurants. Alle maaltijden in de woestijn worden verzorgd door een kok.

Het is handig om voor gezamenlijke maaltijden (anders dan die welke inclusief zijn) en andere dingen waar iedereen aan deelneemt, een pot in te stellen. Uit deze pot kunnen fooien worden betaald, extra entrees, excursies, etc.

Overnachtingen
In Madaba, Petra en bij de Dode Zee overnacht je in een goed hotel. In Dana ben je te gast in een leuk en eenvoudig guesthouse en in Feynan in een bijzondere ecolodge. In de woestijn slaap je in eigen tenten (er gaan tenten en matjes mee). Als de omstandigheden het toe laten, kun je ook buiten slapen, onder de fantastische sterrenhemel. Het is voldoende om een slaapzak mee te nemen die warmte biedt tot 5 a 10 graden boven nul.

Voor alleenboekers geldt dat je op basis van hetzelfde geslacht een hotelkamer en een tent deelt. Geef je er de voorkeur aan om een kamer of tent alleen te hebben, dan bedraagt de toeslag € 240,00. 

Tijdens de kampeerdagen in de woestijn zijn er geen sanitaire voorzieningen, omdat je op plekken kampeert die door de crew zelf worden uitgekozen. Er gaan een paar jerrycans water mee waarmee je je kunt wassen, maar je moet er rekening mee houden dat er maar een klein beetje water per dag is.

Aantal deelnemers
De grootte van de groep is in overleg.

Paspoort
Je hebt een paspoort nodig dat NA vertrek uit Jordanië nog 6 maanden geldig is.

Visum
Voor Jordanië heb je geen visum meer nodig, omdat je reist via een touroperator.

Vaccinaties en malariaprofylaxe
Voor Jordanië heb je enkele vaccinaties nodig. Met een volledig vaccinatieschema moet een paar weken voor vertrek begonnen worden. Voor adviezen en je inentingen kun je terecht bij de plaatselijke kantoren van de GGD. Malariaprofylaxe is voor Jordanië niet nodig.

Uitrusting
Neem alleen mee wat je echt nodig hebt en niet meer dan 12 kilo. De bezemwagen in de woestijn heeft beperkte ruimte. Je kunt je spullen het beste meenemen in een reistas of rugzak. Een harde koffer is niet handig i.v.m. het laden in de landrover.
Neem kleren mee voor warm weer, maar ook iets voor de kou en de regen. Het is belangrijk om je eigen setje EHBO spullen bij je te hebben. Foto- en filmapparatuur kan op weinig plaatsen opgeladen worden, neem dus extra batterijen of accu's mee. Een paklijst wordt per e-mail toegestuurd.