Ethiopië

Jordanië

Mongolië

Ethiopië

Ethiopië, gelegen in de Hoorn van Afrika, roept herinneringen op aan oude culturen, hoogontwikkelde beschavingen en bijzondere stammen.

Omdat het land nooit gekolonialiseerd is geweest en lange tijd was afgesloten van invloeden van buitenaf, heeft Ethiopië haar eigen culturele diversiteit weten te bewaren. Met meer dan 80 bevolkingsgroepen en 200 talen, kom je reizend door Ethiopië telkens in een andere wereld. Behalve de taal verandert het uiterlijk, de kleding, de muziek, de dans, de cultuur, de huizenbouw, het eten en de religie. Door al deze verscheidenheid is het niet zo gemakkelijk 'de Ethiopiër' te typeren, maar gastvrijheid, vriendelijkheid en openlijke nieuwsgierigheid ontmoet je in het hele land.

De natuur en de vegetatie zijn al net zo veelzijdig als de mensen: ruige en liefelijke gebergtes, woestijnen, savannes, de meren van de Rift Valley. Ethiopië heeft meer dan 800 vogelsoorten en in de nationale parken is wild te vinden, maar niet in grote aantallen.

De Unesco heeft door het hele land heen al 9 natuur- en cultuurgebieden opgenomen in de werelderfgoedlijst.

Voor velen geldt Ethiopië als het mooiste land van Afrika. Vanwege de diversiteit is het overal boeiend en indrukwekkend, welke kant je ook opgaat. Globaal ingedeeld kun je zeggen dat je naar het noorden gaat voor de Ethiopische orthodoxe cultuur met de rotskerken in Lalibela en het Gheralta gebied, de prachtig beschilderde kloosters in het Lake Tana, de opgravingen in het oude Axum en het ruige Simien gebergte. In het zuiden ontmoet je veel bijzondere stammen die nog net zo leven als duizenden jaren geleden, de vogelrijkdom in de Rift Valley, het groene Bale gebergte, de Islam en animistische religies.
In de oostelijke Danakil vind je de werkzame Ertale krater en uitgestrekte zoutvlaktes met honderden kamelen. Hier is ook Dallol, het laagste punt van de aarde, met surrealistische felgekleurde zwavelvelden. 

Groepsreizen
Ik heb in Ethiopie 3 mooie en interessante groepsreizen ontwikkeld. Deze reizen hebben allemaal een avontuurlijk karakter. Vooral de zuid reis en de Danakil reis. Omdat ik graag mijn kennis en ervaring deel, ga ik met enkele groepsreizen zelf mee als reisbegeleider. De reizen worden uitgevoerd in samenwerking met een andere organisatie.
Kijk op onderstaande links voor meer informatie. 

Advies voor Maatwerk
Wil je individueel, met zijn tweeën, je gezin of een eigen groep(je) op pad, dan kan ik een reis op maat voor je samenstellen. Ook een reis met een bepaald thema of een studiereis is mogelijk.
Voor ouders met adoptiekinderen uit Ethiopië, kan ik een speciaal programma maken, zodat de kinderen hun 'roots' leren kennen.
Kijk op onderstaande link voor meer informatie.

Ethiopië groepsreis noord
Ethiopië groepsreis zuid
Ethiopië Danakil en noord
Ethiopië advies voor maatwerk