Ethiopië

Jordanië

Mongolië

Praktische informatie over groepsreis Danakil woestijn en noord Ethiopië

Data
2020: vertrek op 26 januari en terugkomst op 16 februari.

Gegarandeerd vertrek!

Je kunt deze reis verlengen met bijvoorbeeld een bezoek aan het zuiden of Harar.

De prijs
De prijs is € 3495,00.

Inbegrepen:
* transfers van en naar het vliegveld in Addis Abeba
* transfer naar vliegveld Lalibela
* binnenlandse vlucht van Lalibela naar Addis Abeba
* alle overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer of een
   2-persoonstent
* het vervoer volgens programma met 4x4 landcruiser en bus
* lokale gidsen, verplichte begeleiding, kok, hulpkok,
   tijdens Danakil gedeelte
* maaltijden tijdens het Danakil gedeelte, vanaf diner op dag 6 tot en
   met de lunch op dag 9 
* tenten en keukenuitrusting tijdens het Danakil gedeelte
* de Tesfa trekking, inclusief gids, pakpaarden met begeleiders
* maaltijden tijdens de Tesfa trekking, 3x ontbijt, 3x lunch, 3x diner
* boeking- en organisatiekosten
* Nederlandse reisbegeleiding tijdens de hele reis


Bijkomende kosten zijn:
* retourvlucht Addis Ababa
* overige maaltijden en consumpties (schatting € 125,00)
* entrees en gidsen bij Awash Park, Afar dorp, Gheralta kerkjes,    
  Lalibela kerken (schatting € 150,00)          
* fooien (schatting € 100,00)
* visum
* vaccinaties
* reisverzekering
* persoonlijke uitgaven

Vervoer
We reizen het traject Addis Abeba tot Lalibela met 4x4 landcruisers. De chauffeur is ook automonteur en inventief in het oplossen van problemen.  

Zwaarte van de reis
De reis is intensief, er wordt veel gereisd en ook gewandeld. De wegen zijn in de Danakil moeilijk begaanbaar en stoffig. In de woestijn zal de droogte en de hitte een beroep doen op je uithoudingsvermogen. Het kan 40 graden of meer worden op sommige plekken, vooral in Dallol. Je krijgt in een korte tijd veel indrukken te verwerken. Het landschap is buitengewoon prachtig en uniek en de kennismaking met de bevolking en de oude culturen is bijzonder interessant. Je ziet echter ook armoede. Deze reis vraagt om een avontuurlijke en flexibele instelling. Het kan voorkomen dat wegen opeens niet meer begaanbaar zijn, waardoor we de route moeten bijstellen. Reistijden zijn soms langer dan gepland. Het kan gebeuren dat hotels overboekt zijn en we naar iets anders moeten uitwijken. In het Danakil gedeelte is weinig water, zodat je je enkele dagen maar weinig kunt wassen. De stroomvoorziening in de dorpen en steden is niet altijd gegarandeerd. Kortom, de charmes van een avontuurlijke reis brengt soms ook ongemak, maar “this is Africa!” 

Maaltijden
Tijdens de dagen dat we kamperen in de Danakil wordt gekookt door de kok. De keukenuitrusting gaat mee en er wordt veel voorraad ingeslagen. Waar mogelijk zullen we onderweg verse groente en fruit kopen. Tijdens de Tesfa trekking wordt er door de lokale bevolking voor ons gekookt. Als we in hotels slapen, eten we meestal in restaurantjes ter plaatse en kun je ook op eigen gelegenheid gaan eten. Het is handig om voor de gezamenlijke maaltijden en alle andere dingen waar iedereen aan deelneemt, een pot in te stellen. Uit deze pot kunnen fooien worden betaald, toegang van het nationale park, excursies, gidsen, en dergelijke. 

Overnachtingen
Voor het kamperen gaan er koepeltenten en matjes mee. Je hoeft dus alleen je eigen slaapzak mee te nemen. In de Danakil is het overdag behoorlijk warm, ‘s nachts koelt het iets af. Op  de krater, waar je op ruim 600 meter bent, kan het waaien en is het een stuk koeler. In de hooglanden en berggebieden waar we de rest van de reis zijn, kan het ’s avonds ook fris zijn. Neem dus zowel een lakenzak mee als een slaapzak. Ook is het is niet uitgesloten dat we af en toe regen krijgen.  

De kwaliteit van de hotels is van eenvoudig (Awash, Loggia, Ahmed Ela, Hawzien) tot, naar Ethiopische begrippen, goed (Addis Abeba, Bilen, Alamata, Lalibela). Tijdens de Tesfa trekking slapen we in lokale community hutten.

Voor alleenboekers geldt dat je op basis van hetzelfde geslacht een kamer en een tent deelt. Geef je er de voorkeur aan om een kamer of tent alleen te hebben, dan bedraagt de toeslag € 290,00. 

Aantal deelnemers
De grootte van de groep is minimaal 5 en maximaal 10 personen. 

Paspoort
Je hebt een paspoort nodig dat NA vertrek uit Ethiopië nog 6 maanden geldig is. 

Visum
Het visum is in Nederland verkrijgbaar bij de Ethiopische ambassade in den Haag of bij een visumbureau. Dit visum kan een geldigheidsduur hebben van 1 of 3 maanden.
Je kunt het visum ook bij aankomst in Addis Abeba krijgen bij Immigration op het vliegveld. Ook deze kan een geldigheidsduur van 1 of 3 maanden hebben.

Vaccinaties en malariaprofylaxe
Voor Ethiopië heb je enkele vaccinaties nodig en een malariaprofylaxe. Met een volledig vaccinatieschema moet een paar weken voor vertrek begonnen worden. Voor adviezen en je inentingen kun je terecht bij de plaatselijke kantoren van de GGD. 

Uitrusting
Neem zo min mogelijk mee en zeker niet meer dan 15 kilo. De landcruisers hebben beperkte ruimte. Je kunt je spullen het beste meenemen in een reistas of rugzak. Het is niet mogelijk om een harde koffer mee te nemen. Neem kleren mee voor warm weer, maar ook iets voor de kou en regen. Het is belangrijk om je eigen setje EHBO-spullen bij je te hebben. Foto- en filmapparatuur kan op weinig plaatsen opgeladen worden, neem dus extra batterijen of accu's mee. Een paklijst wordt per e-mail verstuurd.

 

 

 

 

Foto's: Henrik Bergen JørgensenPierre C.Katie HuntAlistair RaeCharles Roffey, Andrea Schieber